Hondenschool "Over Betuwe"

Hondenschool Over Betuwe heeft haar eigen visie op hondenopvoeding. Onze insteek is dat een hond allereerst sociaal gedrag en zelfbeheersing moet worden aangeleerd. Daarnaast moet hij zo worden opgevoed zodat u er een plezierige huisvriend aan heeft. Een hond die luistert; op commando komt en handelt. Een hond die je met plezier uitlaat en niet één die u uitlaat!
 
Herkent u deze problemen?

Niet weten hoe je een pup een goede basis biedt? Geluidsoverlast door honden die constant blaffen en/ of piepen. Honden die hun behoeftes doen daar waar het hen uitkomt? Honden die angstig of agressief reageren naar mensen en/ of soortgenoten. Honden die hun eigenaar uitlaten of niet komen als ze geroepen worden?
Hondenschool Over Betuwe biedt u de helpende hand om deze problemen aan te pakken!
 Wij leren onze cursisten dat hun hond direct na opdracht reageert, niet tijdens het wandelen a.d. riem trekt, uit een groep spelende honden of vrij lopen terug kan worden geroepen en rustig, beheerst en met zelfvertrouwen reageert.
Hondenschool Over Betuwe staat voor hondenopvoeding voor probleemloos functioneren van de hond in gezin en maatschappij!

En dit alles zonder te belonen met voedsel!
     
 
 
Indien U voedsel moet gebruiken om uw hond tot gehoorzaamheid te inspireren, heeft dat gedrag een tijdelijk karakter (omkopen/lokken) en zal nooit tot betrouwbare gehoorzaamheid leiden. Uw hond zal alleen gehoorzaamheid aan u tonen uit respect en niet voor voedsel. En hier ligt voor de meeste hondenbezitters het grote probleem!
 
Praktijk gerichte opvoedingsmethode

Hondenschool Over Betuwe traint niet geconditioneerd of diplomagericht maar juist aan de situatie's die dagelijks (kunnen) voorkomen. Wat heeft u aan een diploma als uw hond niet echt luistert? Wij verzorgen daarom ook geen standaard 10 lessencursussen.
U kunt zelf uw doel stellen door te kiezen uit 10, 15 of 20 lessen te volgen middels aanschaf van een lessenkaart.
Vraag gerust een gratis en vrijblijvende proefles aan!
 
 
      Omdat niet elke hond of eigenaar hetzelfde is, geven we individuele begeleiding maar werken we wel in groepsverband i.v.m. de benodigde afleiding. We kijken naar het karakter van de hond en zijn baas en begeleiden hen zo intensief mogelijk om het beste resultaat uit de relatie baas/hond te halen.
Kortom: U krijgt bij Hondenschool Over Betuwe veel mogelijkheden geboden om leuk, sportief en toch opvoedend met uw hond bezig te kunnen zijn.

 
 
Aanmelden/Starten:

Op elke 1e zondag van de maand kunnen nieuwkomers opstarten. Voor nieuwkomers is de 1e les (proefles) gratis en vrijblijvend. Aanmelden kan via e-mail (info@hsob.nl).
Bekijk ook altijd even rubriek mededelingen i.v.m. evt. gewijzigde activiteiten en/of instructie op ander adres.

Vanaf 4 November 2018 wordt tijdens de wintertijd de instructie binnen in de manege van Trainingsstal Smit gegeven gevestigd aan de Merkenhorststraat 18a, 6674 AH Herveld

 
 
Onze trainingstijden: Zondagochtend,
Nieuwkomers: 09.00-10.00 uur Licht Gevorderd: 11.00-12.00 uur
Basisgroep: 10.00-11.00 uur