Hondenschool "Over Betuwe"

Hondenschool Over Betuwe heeft haar eigen visie op hondenopvoeding. Onze insteek is dat een hond eerst sociaal gedrag en zelfbeheersing moet worden aangeleerd. Daarnaast moet hij zo worden opgevoed zodat u er een plezierige huisvriend aan heeft; een hond die luistert, op commando komt en handelt. Een hond die goed luistert geeft rust maar krijgt ook veel meer vrijheid. Daar beleef je dan ook veel meer plezier aan. Een hond die niet luistert of alleen luistert wanneer het hem uitkomt (is geen betrouwbare gehoorzaamheid!) kost veel energie en kan eigenlijk alleen maar aangelijnd of in een afgesloten veldje veilig worden uitgelaten.
 
Herkent u deze problemen?

Niet weten hoe je een pup een goede basis biedt? Geluidsoverlast door honden die constant blaffen en/ of piepen. Honden die hun behoeftes doen daar waar het hen uitkomt? Honden die angstig of agressief reageren naar mensen en/ of soortgenoten. Honden die hun eigenaar uitlaten of niet komen als ze geroepen worden?
Hondenschool Over Betuwe biedt u de helpende hand om deze problemen aan te pakken!
 

Wij maken onze cursisten door de oefeningen bewust van de problemen en leren hen hoe dat op te lossen. Wij werken veel aan oefeningen dat de hond direct na opdracht reageert, niet tijdens het wandelen a.d. riem trekt, uit een groep spelende honden (of vrij lopend) direct terug kan worden geroepen en rustig, beheerst en met zelfvertrouwen reageert. Veel mensen verwarren dolle en/of blaffende honden als blije enthousiaste honden, maar het is alleen maar onrust. Alleen rustige, beheerste honden kunnen dingen aanleren en daarom is onrust en blaffen bij ons taboe.
Hondenschool Over Betuwe staat voor hondenopvoeding voor probleemloos functioneren in gezin en maatschappij!

Maar dit alles zonder te belonen met voedsel!
     
 
 
Indien U voedsel moet gebruiken om uw hond tot gehoorzaamheid te inspireren, heeft dat gedrag een tijdelijk karakter (omkopen/lokken) en zal nooit tot betrouwbare(!) gehoorzaamheid leiden.
Praktijkvoorbeeld: U roept uw hond maar terwijl hij naar u onderweg is wordt hij afgeleid doordat er een kat voorbij rent of iemand een balletje gooit. Zal uw hond reageren op uw koekje of de kat/bal achterna jagen?
Uw hond zal alleen (betrouwbare!) gehoorzaamheid aan u tonen indien hij respect voor u heeft en niet voor voedsel.
En hier ligt voor de meeste hondenbezitters het grote probleem!
 
Praktijk gerichte opvoedingsmethode

Hondenschool Over Betuwe traint niet geconditioneerd of diplomagericht maar juist aan de situatie's die dagelijks (kunnen) voorkomen. Wat heeft u aan een diploma als uw hond niet echt luistert? Wij verzorgen daarom ook geen standaard 10 lessencursussen.
U kunt zelf uw doel stellen door te kiezen uit 10, 15 of 20 lessen te volgen middels aanschaf van een lessenkaart.
Vraag gerust een gratis en vrijblijvende proefles aan!
 
 
      Omdat niet elke hond of eigenaar hetzelfde is, geven we individuele begeleiding maar werken we wel in groepsverband i.v.m. de benodigde afleiding. We kijken naar het karakter van de hond en zijn baas en begeleiden hen zo intensief mogelijk om het beste resultaat uit de relatie baas/hond te halen.
Kortom: U krijgt bij Hondenschool Over Betuwe veel mogelijkheden geboden om opvoedend maar toch leuk en sportief met uw hond bezig te zijn.

 
 
Aanmelden/Starten:


I.v.m. Persoonlijke omstandigheden houden wij vanaf 1 November een winterstop. Zie rubriek mededelingen!
 
 
Onze trainingstijden: Zondagochtend,
Nieuwkomers: 09.00-10.00 uur Licht Gevorderd: 11.00-12.00 uur
Basisgroep: 10.00-11.00 uur