Uitlaatservice "Over Betuwe"
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zijn/ haar hond voldoende bewegingsvrijheid te geven. In onze drukke maatschappij hebben mensen vaak geen tijd of puf om na hun werk nog een eind met hun hond te gaan wandelen. Ook kan de gezondheid van de eigenaar een reden zijn en laat het gewoonweg niet toe om voldoende met de hond te gaan wandelen. Voor deze mensen bestaat onze Uitlaatservice.
     
 
 
Wij halen uw hond tussen 09:00 en 10:30 uur met één van onze speciaal ingerichte bussen bij uw thuis op en nemen uw hond mee naar onze eigen ruim omheinde uitlaatterrein. (soms maken wij gebruik van het buitengebied maar dat wordt steeds minder omdat het eigenlijk overal verboden is.) Uw hond kan zo'n 2 uur* lekker rennen,spelen en dollen met soortgenoten onder deskundig toezicht. *(Op koude dagen of bij veel regen korten wij de tijd iets in om ziek worden te voorkomen) Omdat wij met 2 auto's rijden en alleen in de gemeente Overbetuwe en Nijmegen-Noord hebben wij weinig aanrijtijd dus meer speeltijd voor uw hond! Tussen 13.00 en 15.00 uur wordt uw hond weer thuis gebracht. Wij zorgen ervoor dat uw hond op een verantwoorde manier zijn energie kwijt kan en voldaan weer thuis komt. Uw hond wordt hierdoor rustiger en evenwichtiger. Maar deze vorm van ontspanning (spel) en beweging (sport) komt ook zijn (geestelijke)gezondheid ten goede.
 
 
      De meest gestelde vraag:
"Lopen er geen honden weg?" kunnen wij beantwoorden met: "Dit komt niet voor omdat wij bijna alleen nog maar de honden uitlaten op onze ruime omheinde speelterrein. Soms gaan ALLEEN de goed luisterende honden mee naar het buitengebied. Maar we moeten ook rekening houden met de conditie/groei van jonge honden (mogelijk vanaf 20 weken) en de conditie van oudere honden of zwaarlijvige honden. Daarom is het wandelen in het buitengebied niet voor alle honden verantwoordt.
Waar dan ook, wij zorgen in ieder geval ervoor dat uw hond zijn energie lekker in het spelen en balspelletjes kwijt kan en moe maar voldaan weer thuis komt. Tijdens warme dagen realiseren wij natuurlijk ook een waterpartij!
 
 
Aansprakelijkheid & eerst kennis maken
Eigenaren van een hond blijven aansprakelijk voor hun eigen hond ook al wordt de hond met iemand anders meegegeven. Daarom stellen we het verplicht dat de eigenaren van honden die van onze uitlaatservice gebruik willen maken hun hond:
  • jaarlijks volledig gevaccineerd hebben (kennelhoest aanbevolen!),
  • met een geldende W.A. verzekering verzekerd hebben, en
  • vriendelijk is naar mens en dier.

Voordat uw hond mee kan met onze uitlaatservice komen wij eerst een keer bij u langs om kennis te maken en uw hond te bekijken of hij/zij qua gezondheid maar ook qua karakter geschikt is om met onze uitlaatgroep mee te kunnen. (Uit veiligheid nemen wij geen Staffords, pittbulls, Bullterriërs of kruisingen hiervan aan. Vanwege conditieproblemen ook geen Engelse Buldoggen.) Mocht het blijken dat uw hond agressief reageert naar mens en/of dier kunnen wij geen overeenkomst (schriftelijk vastgelegd) aangaan. Wij streven naar optimale veiligheid voor uw hond en de andere honden.

Tijdens het kennismakingsgesprek kunt u uw wensen kenbaar maken zoals; Waar moet de hond worden opgehaald en terug gebracht (keuken, kamer of Garage, wel/geen bench.) eten of geen eten geven etc. Wij kunnen dan gelijk zien of uw woning wel goed bereikbaar is voor onze bus omdat wij bij het ophalen altijd zo dicht mogelijk bij de bus willen blijven. (wij rijden niet in nieuwe wijken in aanbouw (bouwputten) i.v.m. tijdrovende wachttijden door lossende vrachtwagens en/of wegwerkzaamheden!

Heeft u nog vragen? Bel of mail ons even! (info@hsob.nl)